Voor Organisaties

In Nederland zijn er ruim 1,5 miljoen dove en slechthorende mensen voor wie veel organisaties, diensten of evenementen niet goed toegankelijk zijn. In 2016 is het 'VN Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap' geratificeerd in Nederland. In dit verdrag staat dat mensen met een beperking volledig en volwaardig mee moeten kunnen doen in de maatschappij. Dat betekent participeren in onderwijs, werk, kunst & cultuur, sport en nog veel meer.


Wil je jouw organisatie, evenement of dienst toegankelijk(er) maken voor doven en slechthorenden? Hierbij samenwerken met deskundige dove professionals die alle ins and outs kennen van de doelgroep zodat je (veelgemaakte) fouten voorkomt? Dit alles op een plezierige wijze doen waarbij je ontdekt wat voor toegevoegde waarde doven en slechthorenden hebben voor jouw organisatie of dienst? Wij helpen je graag!

Een toegankelijk museum voor doven en slechthorenden

In deze workshop van 3 uur op locatie leer je de achtergrond van de doelgroep doven en slechthorenden kennen.

Wat zijn de behoeften en van doven en slechthorenden in het museum, waar lopen ze tegenaan? Wat houdt een toegankelijk museum in voor deze doelgroep? Welke oplossingen en voorzieningen zijn er en hoe implementeer je die in je beleid?

Dit is een workshop voor educatie en publieks-medewerkers in de kunst & cultuur sector

Aanvragen workshop

Productie vertalingen NGT

Wil je een filmpje of misschien de gehele multimediatour in je museum laten vertalen naar Nederlandse Gebarentaal (NGT)? Dat kan bij ons.

We verzorgen de gehele productie van A tot Z en werken hierbij samen met ervaren vakmensen. We hebben in 2019 een videotour met 20 hoogtepunten voor het Rijksmuseum vertaald naar NGT. Deze tour is te bekijken via de app van het Rijksmuseum. Bekijk hier de vertalingen die we hebben ontwikkeld voor het Van Gogh Museum.

Vraag filmpje aan

Toegankelijkheids-check & consultancy

Laat je evenement. organisatie, of museum checken op toegankelijkheid voor doven en slechthorenden en ontvang concrete verbeterpunten.

Dit is inclusief een persoonlijk adviesgesprek en nazorg per e-mail.

Vraag check aan

Event organisatie

Het is mogelijk om je evenement geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan ons.

We zullen dan de organisatie op ons nemen zodat je zeker weet dat het evenement 100% toegankelijk is voor doven, slechthorenden én horenden!

Neem contact op

PR & Communicatie

Weet je niet hoe je doven en slechthorenden kunt bereiken voor jouw dienst of evenement?

Geen zorgen, wij hebben een uitgebreid netwerk! Je kunt ons inzetten om jouw aanbod te promoten zodat je zeker weet dat het terecht komt op de juiste manier bij de juiste mensen.

Neem contact op