Musea in Gebaren

Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor doven en slechthorenden en is een gezamenlijk initiatief van Foam en Wat Telt! Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 16 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Deelnemende musea:

Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, Tropenmuseum, Joods Cultureel Kwartier, Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE Filmmuseum, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Amsterdam Museum, Groninger Museum, Drents Museum, Nijntje Museum, Hortus Botanicus Leiden, Museum Boijmans van Beuningen, Van Abbemuseum.

Via dit leertraject krijgen deelnemers de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen. Het project draagt niet alleen bij aan een beter toegankelijk cultureel aanbod, maar ook aan meer werkgelegenheid voor doven en slechthorenden. Deelnemende musea krijgen d.m.v. workshops inzicht in de achtergrond van doven en slechthorenden en hoe zij kunnen inspelen op hun behoeften.

Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het Revalidatiefonds en het VSBfonds.

Om op de hoogte te blijven van het project Musea in Gebaren, volg je de Facebookpagina.