Het verhaal van Roos voor NH Strijders

“Mensen kijken met een culturele bril naar kunstwerken. Alles is mogelijk, we kijken naar de schoonheid van de kunst. Ik zou willen dat we ook op die manier gaan kijken naar dove mensen. Met een culturele bril op: zodat we de schoonheid en mogelijkheden van dove mensen kunnen zien. In plaats van de beperkingen en onmogelijkheden”

Op 2 november 2020 was Roos Wattel te zien in het item ‘NH Strijders’ van Noord Hollands Nieuws. In deze item vertelt ze over haar persoonlijke reis en drijfveren achter Wat Telt!
Hoe ze kracht vindt uit kwetsbaarheid, aan de hand van een kunstwerk gemaakt door haar vader, Guus Wattel. Met grote dank aan de support van team Wat Telt!: Martine Wattel, Jos de Winde en Nynke Feenstra. En aan de fijne samenwerking met de tolken NGT: Luca Konrad en Ruby Jaberg.

Bekijk hier de video (NL ondertiteld + NL stemtolk)