Communicatietips in coronatijd

In coronatijd is het soms lastig communiceren voor doven en slechthorenden ivm. de maatregelen: 1,5 meter afstand of mondkapjes maken het er niet makkelijker op.

Dovenschap (met steun van Stichting Hoormij, Stichting Plotsdoven, Nederlandse Doofblinden Connexxion, SH-jong en FODOK/FOSS) heeft ons gevraagd om een flyer te ontwerpen met communicatietips die algemeen gebruikt kunnen worden. Wij vinden het heel belangrijk dat de samenleving leert over goed toegankelijke communicatie met doven en slechthorenden in coronatijd. Deel deze flyer gerust met je buurman, je familie, de cassière in je supermarkt, je kapper, je buschauffeur en/of wie dan ook.

Onderaan zijn er ook drie belangrijke tips te vinden voor organisaties en bedrijven die toegankelijk en inclusief willen communiceren met doven en slechthorenden.

Download hier de communicatietips