Verzetsmuseum Junior nu ook in Nederlandse Gebarentaal!

Vandaag heeft de 2e kamer unaniem voor de officiële erkenning van Nederlandse Gebarentaal gestemd!
Gelukkig nemen er al jaren steeds meer musea de Nederlandse Gebarentaal serieus. Het afgelopen half jaar hebben we keihard gewerkt aan een prachtig project: een multimedia-tour in de Nederlandse Gebarentaal voor het Verzetsmuseum Amsterdam Junior!
 
We zijn heel enthousiast over het prachtige resultaat. Vier dove vertellers nemen je mee in het verhaal van Nelly, Eva, Henk en Jan. Vier personages die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Hoe hebben zij het beleefd? Wat hebben ze meegemaakt? En hoe kijken ze terug?
 
Verzetsmuseum Junior heeft de tentoonstelling ook toegankelijk gemaakt voor blinde en slechtziende bezoekers en opent op 6 oktober in de Week van de Toegankelijkheid het allereerste museum in Nederland die 100% toegankelijk is voor alle kinderen met een beperking!
 
Je kunt na 6 oktober zelfstandig het Verzetsmuseum bezoeken en via je smartphone of een iPad te leen de multimediatour in NGT volgen. Heel veel plezier en laat je ons weten hoe je het vond? Wij vinden een berichtje altijd heel leuk!