Wat Telt! naar next level!

Foto: Anne Reinke

2020 is voor Wat Telt! het jaar van ontwikkeling. We hebben geïnvesteerd in een traject bij Art-up, een incubatorprogramma voor de culturele sector. Het afgelopen half jaar hebben we de organisatie opnieuw doorgelicht en zijn we tot de kern gegaan. Wie zijn wij en waar staan wij voor?

Wat Telt! is in 2014 begonnen als éénmanszaak, en sindsdien is de bal alleen maar sneller gaan rollen. Het was tijd om er even de rem op te zetten en de tijd te nemen om terug naar de basis te gaan en een strategie te ontwikkelen voor de toekomst.

Met het Art-up traject hebben we geleerd over waardeproposities, businessmodellen, stakeholders en impactstrategie, acquisitie, branding, organisatiecultuur, roadmapping en pitching. Zeer waardevolle zaken die vaak in het bedrijfsleven worden geleerd en gedeeld. In het sociaal-culturele veld zijn deze thema’s wat minder gebruikelijk. Het is voor ons essentieel om hier meer over te leren, willen we groeien in ons sociaal ondernemerschap.

We wilden aanvankelijk geen stichting opzetten, omdat onze overtuiging was dat toegankelijkheid en inclusie door de markt gefinancierd mogen worden. Maar bij Art-up kregen we een realistische bril opgezet en beseften we dat we best vroege pioniers zijn. Dat onze diensten niet volledig door de markt gefinancierd kunnen worden, dat we partijen moeten vinden om ons financieel te ondersteunen. We bekleden een unieke positie, hebben veel ervaring en een netwerk waar we op kunnen leunen. We moeten dit niet alleen doen. We hebben daarom besloten in najaar 2020 een stichting op te zetten. Vanaf 2021 starten we met een stevige basis voor onze huidige projecten en beginnen we met het uitwerken van een aantal mooie nieuwe projecten.

Lees hier het interview met ons vanuit Art-up. Een uitgebreid interview waarin je kunt lezen waar we vandaan komen en waar we naartoe willen met Wat Telt!