Amsterdam Art Weekend in Nederlandse Gebarentaal

Rondleiding in Nederlandse gebarentaal nu ook tijdens Amsterdam Art Weekend!

Stichting Amsterdam Art initieert voor het eerst een rondleiding in Nederlandse gebarentaal tijdens Amsterdam Art Weekend, dat dit jaar plaats zal vinden van 22-25 november.

Naast gesproken rondleidingen wil de organisatie dit jaar het rondleidingen aanbod uitbreiden om de inclusiviteit van de Amsterdamse galeries te bevorderen en het galeriebezoek laagdrempeliger te maken. Deze rondleiding is de eerste rondleiding in samenwerking met Musea in Gebaren die buiten een museum plaatsvindt

 

Op zaterdag 24 november van 11:00-13:30 organiseert Amsterdam Art tijdens het Amsterdam Art Weekend in samenwerking met Musea in Gebaren een rondleiding in Nederlandse gebarentaal langs De Appel, Flatland Gallery en Galerie AKINCI.

 

Amsterdam Art wil de drempel van de galerie verlagen voor verschillende groepen publiek door rondleidingen aan te bieden. De organisatie hoopt met deze rondleiding ook doven en slechthorenden te enthousiasmeren om Amsterdam Art Weekend te bezoeken.

Directeur Caroline Vos: Amsterdam Art Weekend gaat over de veelzijdigheid van de stad en dat moet in alle facetten van ons programma worden doorgevoerd. Daarom is het belangrijk dat we dit soort initiatieven nemen om voor iedereen de drempel om kunst te ervaren kleiner te maken.

Tijdens Amsterdam Art Weekend, van 22-25 november, staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst. Het evenement laat zowel kunstprofessionals vanuit de hele wereld als een nieuwe generatie kunstliefhebbers kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. De reputatie van Amsterdam, als broedplaats voor talent en als internationaal kunstcentrum, wordt dankzij de programma’s van de deelnemende instellingen zoals Rijksakademie van beeldende kunsten en de diverse galeries tijdens Amsterdam Art Weekend bekrachtigd. Deze editie is de eerste onder leiding van de nieuwe directeur, Caroline Vos, die eerder werkzaam was voor Van Gogh Museum en Stichting Museumnacht Amsterdam.

Stichting Amsterdam Art

Stichting Amsterdam Art functioneert als katalysator en kompas voor hedendaagse kunst. Het hele jaar door werkt zij samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Daarbij stelt zij zich ten doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 45.000 bezoeken krijgt.

Toegang voor de rondleiding bedraagt € 10,00 euro, waarin de OV kosten van de Appel naar Akinci en Flatland Gallery niet zijn inbegrepen.

 

Website:

https://amsterdamart.com/

Facebook:

https://www.facebook.com/events/530347954056433/