Voor Organisaties

In Nederland zijn er ruim 1,5 miljoen dove en slechthorende mensen voor wie veel organisaties, diensten of evenementen niet goed toegankelijk zijn. In 2016 is het 'VN Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap' geratificeerd in Nederland. In dit verdrag staat dat mensen met een beperking volledig en volwaardig mee moeten kunnen doen in de maatschappij. Dat betekent participeren in onderwijs, werk, kunst & cultuur, sport en nog veel meer.


Op 13 oktober 2020 is de Nederlandse Gebarentaal, na jarenlange lobby en strijd vanuit de dovengemeenschap, erkend als officiële taal in Nederland door de Eerste Kamer. Dit betekent dat dove mensen het recht hebben om te communiceren in deze taal. Deze erkenning voelt voor dove mensen ook als een erkenning van hun cultuur en identiteit. Van 1880-1980 werd Nederlandse Gebarentaal verboden in het onderwijs en dit heeft een grote impact gehad op de dovengemeenschap. Dove mensen zijn gelijkwaardig aan een ieder ander en moeten toegang kunnen hebben tot informatie in hun moedertaal.


Wil je jouw organisatie, evenement of dienst toegankelijk(er) maken voor doven en slechthorenden? Hierbij samenwerken met deskundige dove professionals die alle ins and outs kennen van de doelgroep zodat je (veelgemaakte) fouten voorkomt? Dit alles op een plezierige wijze, waarbij je ontdekt wat voor toegevoegde waarde doven en slechthorenden hebben voor jouw organisatie of dienst? Wij helpen je graag!

Workshop: Een toegankelijk museum voor doven en slechthorenden

Voor: educatie/communicatie/marketing medewerkers

In deze workshop van 3 uur op locatie leer je over wat een toegankelijk én inclusief museum voor doven en slechthorenden inhoudt.

Wat is de achtergrond van deze doelgroep? Wat is toegankelijkheid en inclusie en wat levert het het museum op? Wat zijn de problemen, behoeften en de oplossingen? Hoe creëer je draagvlak voor toegankelijkheid en inclusie in je organisatie? Kennis en inzicht in je (nieuwe) doelgroep verhoogt de kwaliteit van je aanbod. Daarnaast krijg je ook een mini-gebarenworkshop. Zo kan je dove mensen in hun eigen taal verwelkomen in jouw museum!

Aanvragen workshop

Workshop: Een gastvrij museum voor doven en slechthorenden

Voor: frontoffice medewerkers

Deze workshop (3 uur op locatie) is speciaal ontworpen voor mensen die rechtstreeks in contact kunnen komen met doven en slechthorenden in het museum. Denk aan: kassamedewerkers, beveiliging en horecamedewerkers.

We geven een introductie in de achtergrond van de doelgroep en vertellen over de behoeften van doven en slechthorenden in het museum. Je krijgt tips en tools om de dove en slechthorende bezoeker zich welkom te laten voelen en wat hierbij belangrijke andachtspunten zijn. Inclusief een mini-gebarenworkshop met de veelgebruikte gebaren voor communicatie bij de kassa, beveiliging en in de horeca.

Aanvragen workshop

Productie vertalingen NGT

Wil je een filmpje of misschien de gehele multimediatour in je museum laten vertalen naar Nederlandse Gebarentaal (NGT)? Dat kan bij ons.

We verzorgen de gehele productie van A tot Z en werken hierbij samen met ervaren vakmensen. We hebben in 2019 een videotour met 20 hoogtepunten voor het Rijksmuseum vertaald naar NGT. Deze tour is te bekijken via de app van het Rijksmuseum. Bekijk hier de vertalingen die we hebben ontwikkeld voor het Van Gogh Museum.

Vraag offerte aan

Event organisatie

Het is mogelijk om je evenement geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan ons.

We zullen dan de organisatie op ons nemen zodat je zeker weet dat het evenement 100% toegankelijk is voor doven, slechthorenden én horenden!

Neem contact op

PR & Communicatie

Weet je niet hoe je doven en slechthorenden kunt bereiken voor jouw dienst of evenement?

Geen zorgen, wij hebben een uitgebreid netwerk! Je kunt ons inzetten om jouw aanbod te promoten zodat je zeker weet dat het terecht komt op de juiste manier bij de juiste mensen.

Neem contact op